< Tilbake
Løvetann sirup 

Glass a 220ml

Flasker a 20 cl



Løvetann er lett å kjenne igjen med sin hvite melkesaft og taggete blader.

Den blomstrer i mai-juni og får gule blomster.

Du kan plukke unge blader til salater, men den gir en litt bitter smak - nesten som ruccola.

Røttene har vært brukt som kaffeerstatning, og du kan lage vin eller sirup på blomstene



Folkemedisinsk tradisjon knyttet til løvetannen

Løvetann har en lang tradisjon som folkemedisin både i Europa og blant nordamerikanske indianere. Det var europeerne som introduserte løvetannen i USA, hovedsakelig til Midtvesten, for å ha fôr til bier. Innfødte amerikanere lærte seg hurtig å utnytte planten, blant annet mot tannpine, halsbrann og som et beroligende og styrkende middel. Et uttrekk av roten ble dessuten brukt for å fremme produksjonen av brystmelk etter en fødsel.

Også fra Europa vet vi at løvetannen hadde sin plass i folkemedisinen. Drukket som te kunne urten lindre giktsmerter, og den fungerte også som et middel mot dårlig fordøyelse. Selv om man i tidligere tider ikke kjente til at løvetannen er svært rik på vitaminer og mineraler, erfarte de at urten virket styrkende.


     Legg til handlekurvHandlekurv

 

ShopFactory (TM). Click Here.