< Tilbake
  
Bruk av bringebær som medisin
Både bær og blad av bringebærbusken er gamle, folkelige legemidler. I flere medisinske skrifter fra 1500-tallet og framover står det om bringebærplantens nytte på dette området. 

Bærene ble sett på som et godt middel mot dårlig hjerte, og det står flere steder at de styrker magen, lindrer brekninger og beskytter mot abort. I tider med pest skulle man titt og ofte lukte på bringebæreddik for å beskytte seg.

I dag inngår tørkede bringebærblader i en rekke urteteer. Bladene inneholder garvestoffer som hjelper mot diaré. Teen kan også brukes som gurglevann ved betennelser i munn og hals, eller til å stelle sår som ikke vil gro. 

Bringbær te poser 40 gr 

Tørkede eller friske blad kan brukes i en urtete som virker stoppende ved diaré, kraftige menstruasjonsblødninger og utflod. Den er også utmerket ved menstruasjonskramper, og kan drikkes ved feber, forkjølelse og influensa. Utvortes kan teen brukes til gurgling ved sår og betennelser i munn og svelg, ved betente mandler, eller til bading av eller omslag på åreknuter, forbrenninger og sår som gror sent. Et avkjølt og filtrert avkok av bringebærblader har vært brukt som øyendråper ved konjunktivitt (bindehinnebetennelse).


Vekt: 0.04 kg
     Beklager utsolgt 

 

ShopFactory (TM). Click Here.